Foredrag: Fra vred til voksen

30.05.2018 kl. 19:00 Vendsyssel Teater, Hjørring
Køb billet

Billetsalget er slut

 

FOREDRAGET ER UDSOLGT

Følg Lisbeth Zornig Andersens til tider ufrivillig morsomme og grænsende til groteske forsøg på at navigere i voksentilværelsen, når man står med et ben i både underklassen og middelklassen. Synes du selv livet kan være besværligt? Hør Lisbeths kneb for at falde i med omgivelserne og undgå katastroferne.

Foredraget tager udgangspunkt i Lisbeths nyeste bog, bestselleren ”Zornig – fra vred til voksen”, om at leve et til tider ret kikset liv som karrierekvinde, mor, hustru og offentlig person, når man har en hel del unoder med i bagagen fra en utæmmet barndom i den sociale skyggeside af samfundet. 

Hun voksede op i et hjem præget af seksuelle overgreb, vold og fattigdom, men fik alligevel en universitetsuddannelse som økonom, blev mor til fem børn, gjorde karriere i IT-branchen og blev børnerådsformand. Umiddelbart lyder det som en lykkelig fortælling. Men her fortæller Lisbeth om vrangsiden, når barndommen kaster lange skygger ind i voksenlivet, hvor skam, angst, mistillid, søvnbesvær og grænseløshed er faste følgesvende.

Foredraget er personligt og ærligt, og rummer både tragikomiske anekdoter og mere alvorlige beretninger om, hvor kompliceret det kan være at begå sig på de bonede gulve, hvor hun ofte falder igennem, fordi hun stadig ikke mestrer middelklassens koder til fulde.

Foredraget egner sig til alle, der kæmper med livet på ulige odds, men også til dem, der lever sammen med eller arbejder med mennesker, der ikke helt fik det samme med i bagagen, som de fleste. 

Sted: Den 30. maj, Vendsyssel Teater, Banegårdspladsen 4, 9800 Hjørring, Teatersalen 

Tid: Foredraget afholdes fra kl. 19 til 21 med en pause undervejs.

Det vil være muligt at købe bøger under foredraget.

Om bogen

Læserne af ”Fra vred til voksen” skriver:
⭐⭐⭐⭐⭐

En dybt vedkommende bog, som burde være pligtstof på alle sociale uddannelser. Den nuancerer begrebet mønsterbryder, med en glimrende beskrivelse af hvordan senfølger er en løbende proces, for at forstå, lære og bruge den adfærd og de sociale koder, som for andre er en selvfølge. Den er velskrevet, varm og solidarisk overfor målgruppen.

 

⭐⭐⭐⭐⭐

Endelig en bog der er værd at klistre i panden! For jeg har brugt så mange ord for at forklare hvad der er galt... nu vil jeg nøjes med at pege på min pande… Så  til alle jer terapeuter og psykologer, der fik mig til at tæske sofaer og tale med stole... det hedder senfølger! Så en tur rundt i Ide Møbler er ikke nok! Og min krop kan stadig ikke blive skrevet om i Bo Bedre for den er ikke rar at være i.  Nej jeg er ikke vred fordi i ikke forstod mig.. for jeg forstod ikke selv, men det gør jeg nu.

 

⭐⭐⭐⭐⭐

NU forstår jeg bedre mit reaktionsmønster... 54 år gammel.  Tak Lisbeth, for endelig at åbne op for den 'kasse'.

 

⭐⭐⭐⭐⭐

Igen en dybt vedkommende bog fra Lisbeth der ikke er til at lægge fra sig, når man først er i gang. Hudløst ærligt beskriver hun de senfølger og skader der følger hende på en fantastisk usentimental måde, hvor formålet ikke er at skabe medfølelse, men oplyse. Hun giver stemme til os ramte, skaber mulighed for at spejle sig og gør det så meget nemmere at acceptere og arbejde med egne personlige traumer, der udtrykkes forskelligt hos alle.

 

⭐⭐⭐⭐⭐

Jeg læste "Fra vred til voksen" på én dag, trods en oftest svigtende koncentration p.g.a. senfølger. For hver en side fangede mig, ramte mig med genklang. Og for en tid var jeg ikke alene. For en tid følte jeg mig forstået og ikke nær så anderledes/forkert. Jeg mærkede håb i genkendelsen, og jeg både græd og lo undervejs gennem bogen.

 

⭐⭐⭐⭐⭐

Jeg har ventet på at bogen skulle udkomme og den var endnu bedre end forventet. Jeg har længe gået og undret mig over, hvordan hun bar sig ad med at komme sig helt og slippe af med alle dæmonerne. Lisbeth skriver åbent og ærligt omkring livets glæder, samt de udfordringer der stadig er i hendes liv.  Det har været en stor oplevelse at læse bogen og vil med glæde anbefale både jægersoldater samt fagpersoner at læse den :-