Gode og dårlige hemmeligheder - sådan hjælper du børn til at betro sig - Viborg

27.11.2017 kl. 19:00 VIA University College, Campus Viborg, Stueetagen, Viborg
Køb billet

Billetsalget er slut

 

Lisbeth Zornig Andersen fortæller med afsæt i den nyudgivne børnebog “Hemmeligheder” hvordan du kan hjælpe udsatte børn til at fortælle om hemmeligheder, der gør ondt i maven og giver ar på sjælen. Mere end hver tiende barn mistrives i dag. Men de færreste siger det. Derfor får de heller ikke hjælp.

“Hemmeligheder” er ikke en almindelig børnebog. Den er et dialogværktøj, som giver både fagpersoner og forældre en mulighed for at tale med børn om det, der kan være svært at sige.

 

Lisbeth Zornig Andersen fortæller om børn i mistrivsel og de konsekvenser, det kan få for dem i livet, og hvordan vi kan hjælpe dem – hvilket begynder med samtalen om hemmeligheder.

 

Og der er rigeligt at betro sig omkring, mere end hver tiende barn mistrives i dag. Det kan der være mange årsager til. Hver femte skoleelev oplever mobning, hvert sjette barn oplever eller er vidne til vold i hjemmet, hver tiende oplever alkoholmisbrug i hjemmet, hvert tiende oplever seksuelle overgreb. Hvad årsagen end er til mistrivsel, siger de færreste det. De holder det, der gør ondt i maven, hemmeligt. Derfor får mange børn heller ikke hjælp.

 

Børnebogen ”Hemmeligheder” er udgivet på Dansk Psykologisk Forlag og udarbejdet i samråd med psykolog Kuno Sørensen fra Red Barnet. Bogen er før udgivelsen blevet testet som dialogværktøj af en række daginstitutioner i Vejen Kommune. Områdeleder Mette Guldager fra Vejen Kommune fortæller under foredraget om erfaringerne med bogen og giver anbefalinger til, hvordan man skaber rammen for en fortrolig samtale og hvad man kan gøre, når et barn har en hemmelighed, der gør ondt i maven. Vejen Kommune arbejder systematisk og i samarbejde med forældrene med at skabe et fortroligt lære- og legerigt rum mellem den voksne og barnet, hvor afsættet er gode relationer og fortrolighed, og hvor målet er at gøre børnene robuste til mødet med det omkringliggende samfund. 

 

Lisbeth Zornig Andersen inddrager også anbefalinger fra håndbogen ”Jeg ville have sagt det, hvis…”, som er udgivet på Gyldendal, og som leverer praktiske anvisning til voksne, både fagfolk og pårørende, om hvordan man spotter udsatte børn og håndterer den vanskelige samtale om tabuiserede emner.

 

Samtidig sætter en livsekspert – en voksen, der som barn havde en dårlig hemmelighed - ansigt på både statistikkerne og anbefalingerne.

 

Foredraget er henvendt til alle, der møder børn i hverdagen. Det være sig forældre, pædagoger, voksne i fritidstilbud, skolelærere, sundhedsplejersker, tandlæger, socialrådgivere, fagpersonale på krisecentre, osv. 

 

Læs også:

 

Lisbeth Zornig: Vejen Kommune kommer til at inspirere mange

Ny børnebog skal bruges til at opdage børn med dårlige hemmeligheder

 

Børnebogen ”Hemmeligheder” kan bestilles her.

 

Lisbeth Zornig Andersen er cand. polit., stifter og leder af Huset Zornig, formand for den sociale tænketank SIF, initiativtager til Børnenes IT-Fond, tidligere formand for Børnerådet, it-strategisk rådgiver og adm.dir. for Specialisterne - og mor til fem.


Tid: Foredraget afholdes den 27. november fra kl. 19 til 21 med en pause undervejs. 

Sted: VIA University College, Campus Viborg, Stueetagen, Prinsens Alle 2, 8800 Viborg