Farlige børn – hvordan undgår vi, at de bliver det? Århus

30.11.2017 kl. 19:00 VIA University College Aarhus, Bygning A, Auditorium A0.41, Aarhus C
Køb billet

Billetsalget slutter:

30.11.2017 kl. 19:00

Socialt udsatte børn føler sig ofte udenfor de normale fællesskaber og risikerer derfor at søge ind i farlige, radikaliserede eller kriminelle fællesskaber, hvor de bliver til fare for både sig selv og samfundet omkring dem. Hvordan kan vi sætte ind? Hvilke erfaringer har vi? Hvad kan civilsamfundets rolle være?

Vi oplever en optrappet bandekonflikt og rekruttering af nye medlemmer direkte fra folkeskolen. Vi oplever en ung pige, der er blevet terrordømt for planer om at sprænge en skole i luften - Kundbysagen, som dækker over en pige, der var selvskadende, ulykkelig, mobbet og ensom. Hun endte som andre børn med at blive farlig. Kunne vi have sat ind tidligere? Og med hvad?   

Vi ved, at rundt regnet 100.000 børn eller omkring hver tiende barn i Danmark er i fare for at mistrives. De lever i familier med forældre, der er misbrugere, psykisk syge, fattige eller som begår fysiske eller psykiske overgreb, der øger risikoen for udsathed hos børnene. Hvad kan vi sætte ind overfor? Hvilke erfaringer har kommunerne gjort sig? Og hvad kunne civilsamfundets rolle være her? Og hvordan kan vi støtte forældrene og den hele familie i en helhedsorienteret indsats?     

Lisbeth Zornig Andersen fortæller i dette foredrag sammen med Rolf Hermansen om, hvem de udsatte børn er, hvordan vi kan spotte dem, og hvordan vi kan hjælpe dem ind i sunde fællesskaber. 

Lisbeth Zornig Andersen er tidligere Børnerådsformand og børnehjemsunge fra Nakskov, i dag leder af Huset Zornig. 

Rolf Hermansen er tidligere Hells Angels medlem, i dag socialpædagog og mentor for unge på kanten. 

Sted: Den 30. november, VIA University College Aarhus, auditorium A0.41, Aarhus C Tid: Foredraget afholdes fra kl. 19 til 21 med en pause undervejs.