Den udsatte familie - en helhedsorienteret familiestrategi

09.10.2017 kl. 19:00 PH Metropol, Sigurdsgade 26, København N
Køb billet

Billetsalget er slut

 

Hvert år taber samfundet alt for mange socialt udsatte familier, hvor børnene ender uden uddannelse og på offentlig forsørgelse – ligesom deres forældre. Hvad vil det egentlig sige at være barn i en socialt udsat familie? Eller voksen? Og hvordan kan vi hjælpe hele familien?

I nogle socialt udsatte familier er der rusmiddelmisbrug, i andre vold og kriminalitet. Hvad vil det egentlig sige at være barn i en social udsat familie? Hvad vil det sige at være voksen i en udsat familie? Hvordan påvirker social udsathed familien som helhed? Og hvordan kan vi arbejde forebyggende med hele familien? 

Disse spørgsmål og mange flere kommer Lisbeth Zornig Andersen med konkrete bud og løsninger på i dette foredrag, når hun præsenterer en opskrift på den familiestrategi, der kan gøre forskellen på et produktivt liv i trivsel eller et liv i samfundets skygge.  

Lisbeth sætter fokus på familien som helhed efter mottoet: ”Den hele familie – den hele løsning”. I foredraget berører hun emner som negativ sociale arv, menneskesyn og forskellige former for udsathed, som vold, rusmiddelmisbrug, seksuelle overgreb og mistrivsel generelt. 

Lisbeth fortæller om, hvordan offentlige institutioner, frivillige organisationer og helt almindelige mennesker omkring familierne, og samspillet mellem dem, kan gøre den afgørende forskel. Hun tager blandt andet udgangspunkt i Huset Zornig undersøgelse af udsatte familier og de seneste erfaringer med nytænkende indsatser i både Danmark og udlandet. 

Lisbeth Zornig Andersen er cand. polit., stifter og leder af Huset Zornig, formand for den sociale tænketank SIF, initiativtager til Børnenes IT-Fond, tidligere formand for Børnerådet, it-strategisk rådgiver og adm.dir. for Specialisterne - og mor til fem. 

Sted: Metropol, B186, Sigurdsgade 26, 2200 København 

Tid: Den 9. oktober kl. 19:00 - 21:00 inklusive en pause undervejs.