DKK 208,25 (DKK 207,42 ved betaling med Dankort / VISA-Dankort)

Fra rocker til mentor - det store mønsterbrud

28.03.2017 kl. 19:00 Metropol, København N
Køb billet

Billetsalget er slut

 

DKK 208,25 (DKK 207,42 ved betaling med Dankort / VISA-Dankort)

Rolf Hermansen gjorde brutal karriere som fuldbyrdet rockermedlem. Han endte bag tremmer. I dag er han uddannet pædagog og arbejder som professionel mentor med at få udsatte unge på ret kurs. Og har succes. Hør ham sammen med Lisbeth Zornig forklare hvordan.

Usædvanligt foredrag af Rolf Hermansen sammen med Lisbeth Zornig Andersen.


Rolf Hermansen gjorde i sine unge år brutal karriere som fuldbyrdet rockermedlem med rygmærke på vesten og tatoveringer på kroppen. Den karriere endte bag tremmer i Vridsløse Lille Statsfængsel. I dag er han uddannet pædagog og arbejder som professionel mentor med at få udsatte unge til at finde deres ben i livet og trække i arbejdstøj med lovlydige logoer på ryggen. Det gør han med stor succes.

Kom og hør Rolf Hermansen fortælle sammen med Lisbeth Zornig Andersen om det vanskelige mønsterbrud fra et liv, hvor redskaberne var frygt og skade på andre mennesker, til empati og en hjælpende hånd på livets vej. Hvad er det, rockerfællesskabet giver? Og tager? Hvorfor trækker det radikaliserede rocker- og bandemiljø den unge med rod i livet? Hvordan bliver man en del af det? Og hvordan slipper man vesten og identiteten som den stærke mand uden at blive svag? Og når man er ude – hvordan kommer man så ind i det etablerede samfund, som ikke altid bare lige accepterer en toptatoveret, kronraget fyr med plettet straffeattest, der ”vil være noget for andre”. 

Rolf har siden år 2000 været på den rigtige side af loven. Han har blandt andet sammen med politiet præsteret en håndholdt indsats for at få unge kriminelle på kanten på rette kurs, ved at give dem en ny tro på sig selv, ved at give dem en ny tro på et samfund, der i deres opvækst føltes mere som modspiller, end medspiller. Rolf fortæller om at være mentor for de barske drenge i klassen både ud fra personlige erfaringer og ud fra sin viden som terapeut og socialpædagog.  

Lisbeth Zornig Andersen er opvokset på kanten af samfundet med en kriminel familie og brødre i rockermiljøet, men har selv en økonomuddannelse bag sig. Hun fortæller om ”best practice” indenfor forebyggelse og interventioner, når de unge tiltrækkes af det kriminelle miljø, ligesom hun gennemgår den norske efterretningstjeneste PST’s erfaringer med forebyggelse og identifikation af radikaliserede unge med udgangspunkt i et undersøgelse fra 2016 om vejen til radikalisering og eksklusion. 

Foredraget varer fra kl. 19 til kl. 21 med en pause undervejs. Det foregår hos Metropol, Sigurdsgade 26, København N.