DKK 208,25 (DKK 207,42 ved betaling med Dankort / VISA-Dankort)

Ung, selvskadende og sårbar - hvordan hjælper vi dem til et bæredygtigt voksenliv?

16.03.2017 kl. 19:00 Mellemfolkeligt Samvirke, lok. Møderiet, København N
Køb billet

Billetsalget er slut

 

DKK 208,25 (DKK 207,42 ved betaling med Dankort / VISA-Dankort)

Ung, selvskadende og sårbar - hvordan hjælper vi dem til et bæredygtigt voksenliv? Hvad er der sket? Er det tiden? Er det blevet sværere at være ung? Er kravene blevet for store og mulighederne for små?

Ung, selvskadende og sårbar - hvordan hjælper vi dem til et bæredygtigt voksenliv?

Lisbeth Zornig Andersen vil tage dig med ind i en verden, hvor unge gør sig ondt. Lisbeth har i sin forstyrret ungdom aldrig mødt selvskaden og spiseforstyrrelsen. Og det har gjort hende nysgerrig. Hvad er der sket? Er det tiden? Er det blevet sværere at være ung? Er kravene blevet for store og mulighederne for små?

Spiseforstyrrelser og selvskade fylder mere og mere hos unge. I løbet af en generation er ungdomskriminaliteten faldet voldsomt samtidig med, at destruktiv adfærd overfor sig selv er steget voldsomt. F.eks. er hver fjerde niende klasses pige i risiko for at udvikle spiseforstyrrelser ligesom hver fjerde har forsøgt at skade sig selv. Hvorfor? Smitter det? Og hvem er de unge?  Og hvordan kan vi støtte de unge mennesker med at svært afsæt i livet i at skabe sig et bæredygtigt liv?

Du vil i  dette foredrag blive præsenteret for en ny håndbog ”Jeg gør mig ondt, når…”, der udkommer på Gyldendal i foråret 2017, hvor livs- og fageksperter giver deres bud på, hvorfor de unge skader sig selv – og hvad der skal til for at støtte dem i at stoppe den selvdestruktive adfærd. Forfatterne Karen Gjesing og Lisbeth Zornig Andersen har i samarbejde med dem, det handler om, formuleret en række anbefalinger til fagfolk, netværk og pårørende i forhold den bedste støtte.

Du vil i foredraget også blive præsenteret for bud på forskellige terapi- og behandlingsformer, der forekommer effektive, når de unge sårbare slår kolbøtter i livet ligesom du bliver præsenteret for mennesker – livseksperter – der har været der og fundet deres vej ud af selvskaden og spiseforstyrrelsen.  Eller lært at leve med den, som også kan være nødvendigt.

Endelig vil du blive præsenteret for den nyeste forskning på området til inspiration for dem, der vil vide endnu mere.

Lisbeth Zornig Andersen er cand. polit., stifter og leder af Huset Zornig, formand for den sociale tænketank SIF, initiativtager til Børnenes IT-Fond, tidligere formand for Børnerådet, it-strategisk rådgiver og adm.dir. for Specialisterne - og mor til fem.

Sted: Mellemfolkeligt Samvirke, lokale 'Møderiet', Fælledvej 12, 2200 København N
Tidspunkt: 19:00 - 21:00 med pause undervejs.