DKK 157,75 (DKK 157,30 ved betaling med Dankort / VISA-Dankort)

Hvordan hjælper vi udsatte familier på Lolland?

16.02.2017 kl. 19:00 Hotel Skovriddergaarden, Nakskov
Køb billet

Billetsalget er slut

 

DKK 157,75 (DKK 157,30 ved betaling med Dankort / VISA-Dankort)

Alt for mange børn bliver stadig udsat for seksuelle overgreb, lever i familier med psykisk sårbarhed og forældre, der drikker. Lisbeth Zornig Andersen fortæller om hvad vi alle - forældre, naboer, frivillige og fagfolk - kan gøre for at hjælpe og om indsatser, der virker.

Hvordan hjælper vi udsatte familier på Lolland?

Omkring 100.000 børn udsættes idag i Danmark for seksuelle overgreb. 80.000 børn lever i familier med psykisk sårbarhed. 120.000 børn vokser op med forældre, der drikker. 30.000 ser ders mor få tæsk. Mange af dem risikerer ikke bare en dårlig barndom, men et voksenliv på kanten af samfundet, hvis de ikke får støtte og hjælp. 

Vi kan alle - både sociale fagpersoner, naboer, netværk og frivillige foreninger - gøre vores til at mindske antallet af udsatte familier. Og ja, det er hele familien, der har brug for hjælpen. Helhedsorienterede, støttende indsatser, der får hele familien på sporet, hvor børnene er de største vindere.

I dette foredrag sætter Lisbeth Zornig Andersen spot på de gode indsatser, som vi ved virker både nationalt og internationalt. Kom og lad dig inspirere til, hvad du kan gøre for de udsatte børn og deres forældre i dit nærområde. Hun vil også komme ind på den gode støtte hun fik fra Nakskov i 80'erne, og hvad der fik hende væk fra El Paso og Bristol og ind i skolen og senere universitetet.  

Lisbeth Zornig Andersen er opvokset i Nakskov. Hun er som voksen blevet kendt som Børnerådsformand, økonom, forfatter, dokumentarist og aktivist, hvor fokus er på de udsatte borgere i samfundet, børn som voksne.