DKK 208,25 (DKK 207,42 ved betaling med Dankort / VISA-Dankort)

Bundfald - en socialpolitisk krimi

09.06.2016 kl. 19:00 Mellemfolkeligt Samvirke, lok. Møderiet, København N
Køb billet

Billetsalget er slut

 

DKK 208,25 (DKK 207,42 ved betaling med Dankort / VISA-Dankort)

Bundfald - en socialpolitisk krimi. Lisbeth Zornig Andersen og Mikael Lindholm fortæller i dette foredrag om processen og researchen bag bogen, hvor de gang på gang oplevede, at virkeligheden overtrumfede fantasien i brutalitet.

Bundfald – en socialpolitisk krimi

Lisbeth Zornig og Mikael Lindholms spændingsroman ”Bundfald” debutterede på bestsellerlisterne. Bogen er en krimi, men fortæller samtidig et stykke realistisk social samtidshistorie, og maler et skrækscenarie på, hvad der kan ske, når et brændt barn er så pas på myndighederne, at det vælger at tage sagen i egen hånd i form af destruktiv selvtægt. Bogen bygger i høj grad på virkelige hændelserinspireret af de seneste års mange højprofilerede overgrebssager mod børn. Forfatterne fortæller om bogens budskab og tilblivelse. 

”Bundfald” er en spændingsroman befolket med ødelagte sjæle, der sover med støvlerne på. Med et mystisk – og virkeligt - dødsfald i Nakskov som omdrejningspunkt tager spændingsromanen læseren med ind i en verden af menneskeskæbner, der forsøger det rigtige, men oftest ender med det forkerte. 

Bogen er skrevet som en krimi. Men den er mere end det. Det er en skildring af samtidens socialhistorie. Og dermed bliver den også et redskab til at se ind i et miljø, som mange fagfolk forsøger at begribe for at kunne hjælpe og intervenere, men som kan være svært, fordi moral, loyalitet og adfærd er så anderledes, når man har slået sig på sin barndom. 

Det dødsfald, der skal opklares, er rent faktisk sket i virkeligheden. Det drejer sig om Lisbeth Zornig Andersens bror, der blev fundet død i en busk uden for sin bopæl en septembernat i 2004. Efter 15 minutters opklaringsarbejde blev sagen henlagt som formodet selvmord. Han sprang altså ud fra en 1. sals lejlighed ned i en busk for at begå selvmord. Kanal 5’s dokumentarserie ”FBIs danske mordmysterier” sætter nu danske politifolk og en tidligere FBI-agent på sagen og genåbner den i en dokumentar, som bliver vist til efteråret. 

I bogen optræder også en selvtægtsgruppe af brændte børn, som opsøger mennesker, der har misbrugt dem. Hævn kan hele – men det går meget galt. Mens vi forstår deres motiver og trang til hævn, fordi vi indlever os i deres smerte, lider vi også med dem, når det ender helt forkert.

Lisbeth Zornig Andersen og Mikael Lindholm fortæller i dette foredrag om processen og researchen bag bogen, hvor de gang på gang oplevede, at virkeligheden overtrumfede fantasien i brutalitet. 

De leverer også et bud på, hvad vi kan gøre for at hjælpe og rumme dem, der blev brændt som børn. 

”Bundfald” er udgivet af People’s Press, 495 sider.