DKK 208,25 (DKK 207,42 ved betaling med Dankort / VISA-Dankort)

Den udsatte familie - en helhedsorienteret familiestrategi

03.03.2016 kl. 19:00 Campus Roskilde, Roskilde
Køb billet

Billetsalget er slut

 

DKK 208,25 (DKK 207,42 ved betaling med Dankort / VISA-Dankort)

Foredrag med Lisbeth Zornig Andersen. Nogle familier kæmper med rusmiddelmisbrug, vold og kriminalitet. Hvad vil det egentlig sige at være barn i en social udsat familie? Hvad vil det sige at være voksen i en udsat familie? Hvordan påvirker social udsathed familien som helhed?

Den udsatte familie - en helhedsorienteret familiestrategi

Hvert år taber samfundet alt for mange socialt udsatte familier, hvor børnene ender uden uddannelse og på offentlig forsørgelse – ligesom deres forældre. Nogle familier kæmper med rusmiddelmisbrug, vold og kriminalitet. Hvad vil det egentlig sige at være barn i en social udsat familie? Hvad vil det sige at være voksen i en udsat familie? Hvordan påvirker social udsathed familien som helhed? Og hvordan kan vi arbejde forebyggende med hele familien?

Disse spørgsmål og mange flere vil Lisbeth Zornig Andersen formulere konkrete bud og løsninger på, når hun præsenterer opskriften på den familiestrategi, der kan gøre forskellen på et produktivt liv i trivsel eller et liv i samfundets skygge.

Lisbeth sætter fokus på familien som helhed, efter motto’et: ”Den hele familie – den hele løsning”. Hun sætter i dette foredrag fokus på følgende nøglepunkter: Den negative sociale arv, menneskesyn, forskellige former for udsathed, som vold, rusmiddelmisbrug, seksuelle overgreb og mistrivsel generelt.

Derudover trækker Lisbeth på sine egne erfaringer med afsæt i såvel sine år som Børnerådsformand, som sin viden og erfaring igennem undersøgelser foretaget i Huset Zornig.

Lisbeth fortæller om, hvordan offentlige institutioner, frivillige organisationer og helt almindelige mennesker omkring familierne, og samspillet mellem, dem kan gøre den forskel.

Lisbeth Zornig Andersen er cand. polit., stifter og leder af Huset Zornig, formand for Foreningen Stemmer på Kanten, formand for den sociale tænketank SIF, initiativtager til Børnenes IT-Fond, ambassadør for Lolland-Falster, børnehjemsbarn og mor til fem. Hun har tidligere været formand for Børnerådet, it-strategisk rådgiver og adm.dir. for Specialisterne.