DKK 993,75

Seminar - Hvordan hjælper vi seksuelt krænkede børn?

09.05.2016 kl. 13:00 Godsbanen, Aarhus C
Køb billet

Billetsalget er slut

 

DKK 993,75

Hvert tiende barn bliver udsat for seksuelle krænkelser, der er livsødelæggende for de fleste. Få fortæller om det. Langt de fleste tier. Dermed kan krænkelserne stå på i årevis. Seminar med fageksperter og livseksperter om nye måder at stoppe krænkelserne.

Hvordan hjælper vi seksuelt krænkede børn?

Et seminar om hvordan vi leverer en effektiv hjælp til krænkede børn.

Mellem 10 og 20 pct. børn udsættes hvert år for seksuelle overgreb. I de fleste tilfælde fører det til et ødelagt liv med selvmordforsøg, ensomhed og psykiske lidelser.

Huset Zornig har gennemført en undersøgelse blandt tidligere seksuelt krænkede børn. Hvem krænkede dem? Hvor længe stod det på? Hvordan sagde nogle det – mens andre ikke gjorde? Hvem sagde de det til, og hvad skete så? Hvilket hjælp fik de - og hvilken hjælp de havde brug for? Hvad betød overgrebene for deres liv?

Formålet med undersøgelsen er at udvikle metoder, som hjælper fagprofessionelle og andre voksne omkring børnene til at spotte overgreb tidligere og hjælpe børnene mere effektivt.

Børn skal kunne være trygge ved at sige til, hvis deres krop bliver seksuelt krænket. Mange vælger ikke at fortælle om krænkelserne. Nogle, fordi de ikke ved, at det er forkert. Nogle af frygt eller skam. Andre forsøger at sige det – i stile, i skoleopgaver, i digte, i tegninger, i breve – men bliver ofte ikke hørt. De lever med overgrebene og senere med skaderne, som i de fleste tilfælde giver livslange mén.

Hvordan hjælper vi dem bedre – uanset om vi er lærer, pædagog, socialpædagog, læge, sygeplejerske, tandlæge, fodboldtræner eller bare nabo? Hvad skal der til? Hvordan forebygger vi, at det sker – og hvordan standser vi det hurtigt, når det sker? Hvad siger eksperterne? Og hvad siger de seksuelt krænkede selv? 

Tag del i et seminar, hvor både udfordringer og løsninger bliver præsenteret og debatteret af både tidligere seksuelt krænkede børn og fageksperter fra blandt andet Christine Centeret, Børnehusene, Danmarks Lærerforening, Danske Skoleledere og Dansk Socialrådgiverforening. 

Huset Zornig præsenterer på seminaret hovedkonklusionerne af undersøgelsen ”De seksuelt krænkede børn”, som leverer overraskende indsigt om indsatsen hidtil og nye brugerformulerede forslag til en styrket indsats. 

Tid: Kl. 13-16:30, den 9. maj, 2016

Sted: Godsbanen, Skovgaardsgade 3, 8000 Aarhus

Program

Kl. 13:00 Velkomst

Kl. 13:05 – Seksuelt krænkede børn – hvad siger de?

Lisbeth Zornig Andersen, stifter af Huset Zornig, ordstyrer

Hvad siger de seksuelt krænkede børn – hvorfor sagde nogle det, mens andre ikke gjorde? Og hvad kan vi gøre bedre for at forebygge og udbedre? Præsentation af hovedresultater fra undersøgelsen ”De seksuelt krænkede børn” med anbefalinger til indsatser

Kl. 13:35 – En barndom med seksuelt misbrug

Katja Heilmann-Nøhr, seksuelt misbrugt som barn, i dag ung med senfølger

Hvordan det blev opdaget, hvad der skete efterfølgende og hvad der kunne være anderledes.

Kl. 13:50 – Seksuelle overgreb anno 2016

Lone Gerup Adamsen, psykolog og leder af CSM, midt-nord.

Hvad siger de seksuelt krænkede, når de søger hjælp – og hvad kan vi gøre bedre?

Kl. 14:10 – Børnehusenes indsats

Kim Risom Rasmussen, leder, Børnehus Sjælland

Hvordan håndterer Børnehusene seksuelt krænkede børn? Hvilke nye erkendelser og anbefalinger kan vi lære af?

Kl. 14:30 – Pause

Kl. 14:50 – ”Jeg ville have sagt det, hvis…”

Lisbeth Zornig Andersen præsenterer en håndbog om seksuelt krænkede børn - fortalt af livseksperter. Kan vi bruge det?

Kl. 15:00 – At sige det uden at blive hørt

Danny Bjørn Strandkvist, seksuelt misbrugt som barn

Hvordan er det at blive seksuelt misbrugt som dreng - når kroppen er forræder? Og hvad betyder det, når man siger det, men ikke bliver troet på?

Kl. 15:30 – Hvad kan vi gøre bedre?

Debat med Lone Gerup AdamsenKim Risom RasmussenBjørn Hansen, formand for Uddannelsespolitisk afdeling i Danmarks Lærerforening, Daniela Cecchinkonsulent i BUPL; Niels Christian Barkholt, næstformand i Dansk Socialrådgiverforening, folkeskolelærer og krænket barn Lykke Kofoed.

Ordstyrer: Lisbeth Zornig Andersen

Kl. 16:30 – Afslutning 

 

Om seminaret

Huset Zornig arrangerer seminarer, hvor fagprofessionelle og andre interesserede har mulighed for at gå i dybden med et emne og udforske såvel udfordringer som løsninger. Fokus på seminarerne er ny viden og metoder, der hjælper socialt udsatte mennesker og familier til at forløse deres potentiale i et produktivt dagligdags- og arbejdsliv. Seminarerne er opbyggede med korte, klare oplæg om, hvad udfordringen handler om, og hvad løsningerne kan være. Seminarerne inddrager altid livseksperter, der selv har levet udfordringerne.