DKK 208,25 (DKK 207,42 ved betaling med Dankort / VISA-Dankort)

UnderDanmarks Jægersoldater

02.12.2015 kl. 19:00 Metropol, København N
Køb billet

Billetsalget er slut

 

DKK 208,25 (DKK 207,42 ved betaling med Dankort / VISA-Dankort)

Mød Underdanmarks jægersoldater De blev født til at blive tabere. Men blev vindere. Ikke alene overlevede de en livsfarlig barndom med druk, svigt og overgreb. De kæmpede sig hele vejen til samfundets top, på trods af alle odds. De er supermønsterbrydere. Vi kalder dem Underdanmarks Jægersoldater. Hvordan gjorde de det og hvad kan vi lære af dem?

Mød Underdanmarks jægersoldater

Kom og hør Lisbeth Zornig Andersen, Lotus Turell og Mikael Lindholm fortælle om ti mennesker, der som børn tidligt lærte sig at navigere blandt farlige voksne og kæmpe for at nå deres mål om et andet liv, mens andre omkring dem gik under. Hvad er deres hemmelighed? Var de bare heldige? Har de et x-gen? Kan vi lære af deres livsstrategier til at hjælpe dagens socialt udsatte børn og unge til at bryde mønstre og blive vindere i livet?

Foredraget tager afsæt i debatbogen ”Underdanmarks Jægersoldater”, hvor ti markante danskere fortæller, hvordan de udviklede sig til kampmaskiner, der ikke lod sig vælte – men også, hvad det har kostet.

De ti tæller Pia Olsen Dyhr, medlem af Folketinget, formand for SF, Dennis Ceylan, professionel bokser, udtaget til OL i 2012, Lasse Einar Mortensen, sikkerhedssupervisor, Københavns Lufthavn, Kristian Ditlev Jensen, forfatter og journalist, Claus Elgaard, journalist og tidligere studievært på TV2, Karin Schwartz, OL-sølvvinder i taekwondo, Jørgen Lange Thomsen, professor i retsmedicin og statsobducent på Syddansk Universitet, Gitte Andersen, arkitekt og stifter af SIGNAL Arkitekter, Erik Nielsen, borgmester (S) i Rødovre og næstformand for KL, Mads Holger, forfatter, debattør og tidligere Folketingskandidat.

Når læren om supermønsterbrydernes hemmelighed er vigtig, hænger det ikke mindst sammen med, at færre, og ikke flere, socialt udsatte børn i dag bliver mønsterbrydere. Kravene til at bryde med en negativ social arv er ganske enkelt blevet barskere. Eller er vi som samfund blevet dårligere til at hjælpe? Hvad er det, der skal til, for at børn og unge, der ikke er vokset op med et solidt fundament, skal klare sig – og i nogle tilfælde endda præstere ekstraordinære resultater?

Under foredraget møder du bokseren, retsmedicineren, toppolitikeren, studieværten og en række andre hardcore sociale jægersoldater, der inviterer ind bag brynjen, hvor nætterne er lange, og tvivlen på sig selv og retten til at eksistere, hersker. Men hvor det aldrig bliver til opgivelse. For opgiver man, dør man. Det lærte de allerede som små, og det er den overlevelseskraft, der har drevet dem frem i en stadig stræben efter at lykkes.

Kan vi sætte de bedrifter på formel, så indsigten kan indgå i enhver sammenhæng, der omfatter mennesker, der arbejder med udsatte børn? Kom, lyt, spørg – og bedøm selv.