DKK 208,25 (DKK 207,42 ved betaling med Dankort / VISA-Dankort)

Det udsatte barn - en børnestrategi

20.05.2015 kl. 19:00 VIA University College Silkeborg, Silkeborg
Køb billet

Billetsalget er slut

 

DKK 208,25 (DKK 207,42 ved betaling med Dankort / VISA-Dankort)

Hver år taber samfundet titusinder af børn, som vokser op i udsatte hjem med vanskelige kår. Mange af dem ender uden uddannelse, på offentlig forsørgelse og i kriminalitet. Men hvad vil det egentlig sige at være barn i en social udsat familie? Og hvordan kan vi forebygge at barnet bliver social udsat? Lisbeth Zornig Andersen kommer med sit bud på en effektiv børne-strategi.

En effektiv børnestrategi for udsatte børn…

…Set ud fra en praktikers synsvinkel

 

Hver år taber samfundet titusinder af børn, som vokser op i udsatte hjem med vanskelige kår. Mange af dem ender uden uddannelse, på offentlig forsørgelse og i kriminalitet. Men hvad vil det egentlig sige at være barn i en social udsat familie?  Og hvordan kan vi forebygge at barnet bliver social udsat?

Disse spørgsmål og mange flere vil Lisbeth Zornig Andersen komme med et helt konkret bud på, når hun præsenterer opskriften til den børnestrategi, der efter hendes mening kan gøre forskellen på et rigt og produktivt liv og et liv i samfundets skygge.

Lisbeth sætter fokus på familien som helhed, efter motto’et: ”Den hele familie – den hele løsning”. Hun vil i dette foredrag sætter fokus på følgende nøglepunkter: den negative sociale arv, menneskesyn, udsathed, vold, børn og alkohol, seksuelle overgreb og børns trivsel. Derudover vil Lisbeth kortlægge de tiltag der allerede findes for at bryde med den negative sociale arv og bedre børns vilkår. Endvidere kommer Lisbeth med anbefalinger, baseret på den viden Huset Zornig fik samlet ind i forbindelse med Nomaderapporten.

Lisbeth trækker på sine egne erfaringer med afsæt i såvel sine år som Børnerådsformand, som i sin egen opvækst, som hun har beskrevet i bogen "Zornig - vrede er mit mellemnavn.

Lisbeth fortæller om hvordan offentlige institutioner, frivillige organisationer og helt almindelige mennesker omkring børnene kan gøre den forskel. Hvad skal der til for at den lille pige med svovlstikkerne ender som en prinsesse?

Lisbeth Zornig Andersen er cand. polit., stifter og leder af Huset Zornig, formand for Foreningen Stemmer på Kanten, formand for den sociale tænketank SIF, initiativtager til Børnenes IT-Fond, ambassadør for Lolland-Falster, børnehjemsbarn og mor til fem. Hun har tidligere været formand for Børnerådet, it-strategisk rådgiver og adm.dir. for Specialisterne.

 
Fagpersoner udtaler sig som følgende til dette foredrag: 

 ”Det var på alle måder et spændende foredrag. Jeg underviser i området omkring børn i udsatte positioner ud fra forskningsmæssige teoretiske perspektiver, og derfor var det meget inspirerende at få praktiker- vinklen fra Lisbeth. Tilsammen giver det mig selv og mine studerende et langt bredere fundament for at forsøge at forstå de vilkår og livsbetingelser der er i spil.”  
Mette, underviser

”Foredraget var godt, på den måde at jeg blev klogere på hvordan man kan spotte de udsatte børn, og huske at se det fra barnets perspektiv, altid." 
Lisa, socialrådgiver

” Tak for et godt og lærerigt foredrag i Aalborg. Som socialpædagog er Jeres historier brugbare og relevante!”
 Louise, socialpædagog