DKK 208,25 (DKK 207,42 ved betaling med Dankort / VISA-Dankort)

Livseksperten og Sexologen

22.04.2015 kl. 18:30 PH Metropol, Sigurdsgade 26, København N
Køb billet

Billetsalget er slut

 

DKK 208,25 (DKK 207,42 ved betaling med Dankort / VISA-Dankort)

Det seksuelle overgreb, senfølger og behandling…. Hvad er et seksuelt overgreb? Hvordan kan senfølger se ud? Hvordan påvirker det et menneske? Og kan terapi, og øget kropsbevidsthed være vejen ud?

Det seksuelle overgreb, senfølger og behandling……..
Livseksperten og Sexologen

 

Hvad er et seksuelt overgreb? Hvordan kan senfølger se ud? Hvordan påvirker det et menneske? Og kan terapi, og øget kropsbevidsthed være vejen ud?

Disse og andre spørgsmål vil Lisbeth Zornig Andersen, stifter af Huset Zornig, og Yazmin Fox, som er uddannet i almen og klinisk sexologi i Danmark samt på Gøteborg Universitet, psykologisk fakultet, give deres bud på i dette foredrag.

Senfølger efter seksuelle overgreb er forskellige psykiske, fysiske og sociale problemer, der viser sig i voksenlivet som følge af overgreb begået i barndommen.
Der findes ikke nogen repræsentative opgørelser af, hvor mange kvinder og mænd, der lider af senfølger i Danmark. Internationale omfangsundersøgelser om senfølger efter seksuelle overgreb i barndommen blandt voksne er som regel baseret på studier med selvrapportering.
Disse studier viser, at i omegnen af 60-80 % af de personer, der selvrapportererseksuelle overgreb i barndommen, har senfølger. Der er dog en række usikkerheder tilknyttet sådanne studier, såsom risiko for over- eller underrapportering mm.
Nyere undersøgelser viser, at 70-80 % af indlagte kvinder på psykiatrisk afdeling har været udsat for seksuelle overgreb. (Kilde: Socialstyrelsen og LAP)

Lisbeth og Yazmin sætter i dette foredrag fokus på de senfølger der kan opstå og hvordan behandling og terapi kan bidrage til at bryde fri fra dem.

Lisbeth Zornig Andersen tager i dette foredrag udgangspunkt i såvel sit eget liv, sin faglige ekspertise fra konsulentvirksomheden Huset Zornig og i nyere undersøgelser på området.  Kendetegnende for Lisbeth er, at hun fortæller ud fra en praktikers perspektiv og arbejder ud fra livsekspertens viden og erfaring.

Yazmin Fox tager i dette foredrag udgangspunkt i sin faglige ekspertise som sexolog, sine erfaringer med arbejdet med voksne klienter der kæmper med senfølger efter seksuelle overgreb. Hun sætter fokus på behandling og samtale. Yazmin Fox er uddannet i almen- og klinisk sexologi, samt østens traditionelle sundhedssystem ayurveda og yoga. Indehaver af Sexologiskolen.dk København & Århus.

Tilsammen giver Lisbeth og Yazmin et indblik i en verden med konsekvenserne af det seksuelle overgreb ved hjælp af egne erfaringer, faglige viden, nyere forskning og en helt ny undersøgelse foretaget af Huset Zornig omkring krænkede børns oplevelser.